Божинов спаси мъж на улицата

Футболистът извади езика на непознат, лекарите закъсняха 30 минути

Божинов спаси мъж на улицата | StandartNews.com

София. Непознат мъж на улицата спаси футболистът Валери Божинов. Бившият нападател на Манчестър Сити пазарувал в известна верига хранителни магазини на бул. "Симеоновско шосе" заедно с Николета Лозанова и дъщеря им Никол, когато чул писък на момиченце. В следващия момент видял, че баща й лежи неподвижен на земята.

Валери се затичал към човека, за да му помогне. Оказало се, че мъжът си е глътнал езика. Свидетел по случайност станал главният редактор на Livesport.bg - Крум Савов.

"Божинов се намеси светкавично, като понечи да извади езика на мъжа от гърлото му. Той обаче го хапеше с всичка сила, като едва не откъсна пръстите му. Валери подложи анцуга на националния отбор, с който беше облечен, под главата на вече почти издъхващия човек и заедно с жена от персонала на магазина продължаваше с опитите си да помогне", разказа Савов.

В следващия момент служителката от магазини успяла да мушне запалка между зъбите на пострадалия, която задържала устата му отворена.

"Тогава Божинов успя да повдигне леко главата му и извади езика", разказа още Савов. Малко по малко мъжът се съвзел, но най-неочаквано той започнал да буйства, крещейки неразбираеми думи на английски и български.

"Дългоочакваната линейка дойде след половин час и ако не беше намесата на Валери, то човешка жертва със сигурност щеше да има", коментира още Сасов. Той допълни, че вместо светкавично да помогнат да пострадалия, медиците започнали да се оправдават за закъснението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай