Бомбето на Чаплин се завръща

Великият Гетсби диктува модата при летните шапки

Бомбето на Чаплин се завръща | StandartNews.com

Тюрбанът се носи и с бански, и с джинси

Каква шапка да изберем, за да се защитим от горещото слънце и едновременно да сме крак в модните тенденции? За радост, тази година има за всекиго по нещо. Сред хитовите модели, на които залагат звездите, са и спортните бейзболни шапки, и претенциозните сламени капели, та дори тюрбаните! Сред предпочитаните цветове са бяло, черно, както и морските нюанси на зеленото и синьото.

Запазената марка на Чарли Чаплин - класическото черно бомбе, не само пази от жарките лъчи на слънцето, но и отново е хит. Ретро шапката се връща на мода това лято. Носейки я, тя ни кара да изглеждаме по-зрели и уверени, смятат дизайнерите. Сламената шапка, превърната в бомбе, е подходяща не само за дамите, но и за мъжете. Радостна новина за нежния пол - капелата се комбинира добре както с бански и летни джапанки, така и с високи токчета и спортно-елегантни рокли.

Панамата е сред любимите аксесоари за летния сезон. Тя е сламена, сплескана отгоре и отстрани, със средно широка периферия. Наричат я шапката на пътешествениците, на жадните за приключения туристи. На пръв поглед изглежда небрежна, но е шикозна и пасва идеално както на ефирни рокли, така и на джинси и риза.

Бейзболната шапка все още не е отживелица! Някои дами я смятат за прекалено семпла, спортна и не достатъчно женствена. Това лято обаче дизайнерите залагат на бейзболните шапки с козирки и ги комбинират с широки поли, бюстиета, ефирни рокли и дори с токчета. Ако все пак не сте почитатели на екстравагантното и не обичате смелите експерименти, може да я носите с летните дънки, тениски и кецове.

Впечатлени сте от филма "Великият Гетсби" и още повече от бляскавия стил на 20-те години? Тогава заложете на шапка тип "клош". Названието идва от формата й във вид на камбана (от френски). Носила се е от 1915 г. до средата на 30-те г., като през 20-те г. се радва на особено голяма популярност. През 2014-а отново е на мода! Шапката е тясна, пристегната, покрива цялата глава, включително тила и челото.

Екзотичната визия също не е за подценяване! Тюрбаните са сред хитовите идеи за плажа. Отиват на всякакъв тип бански, а някои дизайнери ги съчетават и с джинси, топове, рокли. Направени са от лен, памук, сатен, коприна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай