Бизнесмен тръгва на война с рушветите

Бизнесмен тръгва на война с рушветите | StandartNews.com

Стара Загора. Не търсим съюзници на всяка цена, а партньори, за да реализираме своите идеи за промяна в управлението на страната. Това заявява водачът на листата на РЗС за народни представители в Старозагорско Станимир Стойчев.

Според него най-сигурният социален барометър не са социолозите, а хората. Припомня, че на миналите избори нито една агенция не е прогнозирала, че младата консервативна партия на Яне Янев ще влезе в парламента.

"Опровергахме социолозите, защото не вярваме на платени проучвания, а на реалните потребности и нагласи на хората", казва младият областен лидер на партията. Той е само на 30 години, но вече има солиден професионален и политически стаж. Завършил е публична и териториална администрация в Югозападния университет. Развива успешен частен бизнес в областта на търговията и услугите.

"Още с първите си стъпки РЗС започна истинска битка срещу корупцията и корумпираните политици, за реална промяна в политическата система", посочва какво го е привлякло в партията на Яне Янев. Реализацията на всеки политически проект обаче не става с магическа пръчка, а с ежедневна, упорита работа за спечелване доверието на хората. В това се убеждава през тези няколко години младият областен шеф. На миналите парламентарни избори РЗС е имала местни структури само в Стара Загора и Казанлък. Сега реално присъства в живота на всяка от 11-те общини. И което е по-важно, опитва се да прави политика, съобразена единствено с реалните интереси и проблеми на хората.

"Ние не подкрепихме предложението на групата на ГЕРБ в местния парламент на старозагорци за увеличаване на такса смет и на практика нашите гласове се оказаха решаващи налогът да се запази", припомня един от многото примери за собствена политика в името на хората Стойчев. Същата твърда позиция хората на Яне заемат и за военния полигон "Змейово", който продължава да притеснява старозагорци.

"Не само подкрепихме местния референдум за съдбата на военния обект, който трябва да се проведе на 26 май, но по наша инициатива РЗС вече има готово решение за закриването му, което ще внесем веднага щом започне работа новият парламент", посочва Станимир Стойчев. Той не се съмнява, че неговата партия ще има по-добър резултат от 2009 г. и ще бъде и в 42-рото Народно събрание.

Подсказва му го същият този социален барометър за настроенията на хората по улици и площади. "При гостуването на лидера на партията в Стара Загора изминахме 100-ината м по централния булевард от предизборния щаб до залата на срещата с избиратели за половин час", припомня си Станимир. На всяка крачка старозагорци спирали хората на Яне с думите "Благодарим ви, че ви има!"...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай