Бионсе и Джей Зи са най-богатата звездна двойка на Форбс

Бионсе и Джей Зи са най-богатата звездна двойка на Форбс | StandartNews.com

Ню Йорк. Бионсе и съпругът й Джей Зи заеха челното място в класацията на сп. „Форбс" за най-богатите двойки в шоубизнеса. За периода юни 2012 - юни 2013 година с общи доходи от около 95 млн. долара поп певицата и рапърът са най-високо печелещата дойка знаменитости в класацията за втора поредна година, обяви изданието.

За това впечатляващо попълнение на семейния бюджет са допринесли турнето на Бионсе "Г-жа Картър" (Mrs. Carter) и новият албум на Джей Зи Watch the Throne, който се продава в милиони копия, както и неговото турне заедно с Кание Уест. Освен приходите от музика, 43-годишният Джей Зи има печалба и от придажбата на своя дял в баскетболния отбор "Бруклин Нетс", а освен това основа и собствена спортна агенция. Бионсе пък допълва сметката си с печалби от линия за облекла и парфюми.

Според "Форбс" Бионсе е спечелила 11 млн. долара повече от съпруга си, благодарение на своето успешно световно турне, което отбеляза продажби от около 2 млн. долара на концерт.

Последният и силно продаван албум на Джей Зи Magna Carta ... Holy Grail излезе на 4 юли и неговите продажби не успяха да се вместят в неговия актив, отчитан от изданието.

Звездната музикална двойка излиза пред модела Жизел Бюндхен и нейния съпруг, футболиста Том Брейди, които имат общи доходи от 80 млн. долара и заемат втората позиция. От тях доходите на съпругата са се оказали с 4 милиона долара по-големи, отколкото на съпруга. "Форбс" припомня, че Бюндхен е не само най-високоплатеният модел в света, но и собственик на бразилската компания за производство на обувки Grendene, за която тя е разработила една от линиите.

Актьорската двойка Анджелина Джоли и Брад Пит, които притежават заедно 50 млн. долара, са се изкачили с една позиция по-нагоре тази година и сега са на трето място. За разлика от другите две двойки, класирали се на първо и съответно на второ място, приходите на Джоли и Пит идват само от едно място - хонорари за участие във филми. Едно от редките изключения от това правило е участието на Брад Пит в рекламата на парфюма "Chanel No. 5", за която е получил 7 милиона долара.

Челната петица се допълва от Аштън Къчър и Мила Кунис с 35 милиона долара и рапъра Кание Уест и риалити звездата Ким Кардашиян с общ доход от 30 милиона долара.

Класацията се основава на приблизителни изчисления на приходите на двойките за периода между юни 2012 и юни 2013 г..

"Форбс" съставя класацията чрез информация от агенти, продуценти, мениджъри и други вътрешни хора. Таксите и данъците не са били извадени от изчисленията.

Пълният списък на най-богатите звездни двойки е публикуван на страницата на "Форбс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай