Безплатно кино обикаля страната

Безплатно кино обикаля страната | StandartNews.com

София. На обиколка из страната тръгва безплатно кино на открито. Това съобщиха от БНТ. Инициативата ще ни припомни как нашите родители са гледали кино „без пари" само на един телевизор в махалата. Партньор на проекта е Столична община.

Първата спирка на пътуващото кино е София. Пред Паметника на Съветската армия вече няколко дена поред софиянци имаха възможност да гледат хубави филми. Тази вечер пък е прожекцията на българския филм "Цветът на хамелеона". Специален гост на нея ще бъде режисьорът на лентата Емил Христов.

Импровизираното кино пред Паметника на Съветската армия разполага с екран с размери 14 на 7 метра, както и с 300 седящи места.

След София киното продължава своята обиколка из страната. То ще прожектира ленти в Пловдив, Търговище, Видин, Враца, Ловеч, Габрово, Монтана и други градове.

Организаторите на инициатива предлагат приятни мигове с най-новите български и чужди филми под открито небе, съобщават от БНТ.  "Крайната ни цел е една година по-късно все повече хора да си върнат навика да ходят на кино особено в градовете, където са останали без, да сме показали много хубави, качествени филми и също така да сме зарадвали много деца, тъй като в градовете, в които ще гостуваме и няма кино, може би голяма част от тях за пръв път ще гледат 3D, казва Борислав Чучков за телевизията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай