Бежанците в "Овча купел" хвърлят камъни и се бият

Бежанците в "Овча купел" хвърлят камъни и се бият  | StandartNews.com

Бежанците, които живеят в "Овча купел", хвърлят камъни и се бият, това заявиха жители на столичния квартал в ефира на Нова телевизия.

Вчера стана ясно, че хората са готови да блокират Околовръстния заради проблеми с мъжете мигранти от бежанския център в квартала. За целта те пратиха писмо до медиите. Жените от блоковете в съседство се страхуват да се прибират по тъмно, защото мъжете бежанци се държат неприлично с тях.

"С годините се измени профилът на бежанците, които виждаме в квартала. Преди това бяха майки с деца. Сега това са мъже на възраст от 18 до 30 години. Не знаем кои от тях са легални", коментират жители на квартала. Те признават, че се страхуват от бежанците в района и призоваха да бъдат взети мерки за сигурността около бежанския център в квартала.

Местните посочиха, че техни съседи вече са се изнесли заради ситуацията. По думите им бежанците вдигат шум, замерят с камъни и се бият.

В същото време директорът на бежанския център обясни, че става дума предимно за граждани на Сирия и Ирак, които са избягали от военните действия в страната си и търсят закрила, като сред тях има и семейства. По думите му няма лица, които да застрашават сигурността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай