Петък,

Без затворени пътища по празниците

От: Failed to load user -
1829
Без затворени пътища по празниците
A
A
A

Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров заяви в ефира на бТВ, че за празниците затворени пътища няма да има.

"Всички ремонти, които се правеха по магистралите "Тракия" и "Хемус" през лятото и есента, вече са приключили и участъците са отворени. Камионите ще бъдат спрени в пиковите часове в дните около празниците, когато се очаква най-интензивен трафик. Тежкотоварни автомобили няма да се движат на 23 декември от 16 часа до 20 часа. На 27 декември, когато се очаква много хора също да пътуват преди трите работни дни след Коледа, камионите ще бъдат спрени от 14 часа до 20 часа. Това ще се случи и преди новогодишните празници - на 30 декември от 16 до 20 часа. На 3 януари, когато се очаква „голямото прибиране" и най-натовареният трафик след празниците, тежкотоварното движение ще бъде спряно от 14 до 20 часа", съобщи още той.

"60 млн. лева са заделени за снегопочистване. Има готовност на поддържащите фирми, доставени са материали в необходимите количества на територията на цялата страна, машините са в готовност. Всички икономисани от зимното поддържане пари ще отидат за пролетното изкърпване и ремонтиране на пътната мрежа", коментира още шефът на АПИ.

"Северната тангента на София ще е готова до края на 2015 г.", каза допълни той.

„Самото ни общество трябва да реши каква пътна мрежа трябва да има. Няма как със средствата, които се събираха със старите винетки, пътната ни мрежа да стане швейцарска, френска или италианска. Необходимите средства за възстановяването на пътната мрежа са около 700 млн. лева на година, а ние събираме около 200 милиона от винетки, заяви ще инж. Лазаров.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички