Без съществени инциденти в Новогодишната нощ

Без съществени инциденти в Новогодишната нощ | StandartNews.com

София. Нощта на посрещането на Новата 2013 година е минала без съществени инциденти. В столицата новогодишната вечер премина изключително спокойно, заяви за "Фокус" Красимир Димитров, директор на Дирекция „Обществен ред, управление при ОМП и защита при бедствия" към Столична община.

На новогодишния концерт на площада е имало около 300 бежанци, които са били с децата си. По време на концерта, не е имало никакви инциденти. Имало е двама души, които са употребили повече алкохол, но те са били изведени от тълпата.

Новогодишният концерт е преминал без сбивания и без вандалски прояви. „След 00.00 часа, за половин час, на концерта дойдоха хора, които скандираха „оставка", но след това си тръгнаха. Нямаше провокатори или спречквания с органите на реда", обясни Димитров. Стъклени бутилки и пиротехника сa предметите, които са били изземвани най-често при преминаването на проверка през контролно пропускателните пунктове, които бяха осигурени за концерта.

224 136 пациенти са преминали през спешната болница „Пирогов" през 2013 година, като от тях приети са 44 136, отчете зам.-директорът д-р Стоян Сопотенски. За сравнение през предходната година потърсилите помощ в болницата са приблизително 252 000, а от тяхса приети 46 873. През изминалата 2013година 34 083 са лицата, които са приети по спешност, а плановите са 10 463. За същия период редходната година приетите спешни са 34 172, а плановите са 12 701.

355 пациенти посрещнаха 2014 година в болницата, а от тях 12 са деца, съобщи д-р Борис Клайн-шеф-екип на спешния хирургичен кабинет. За последните 24 часа 378 са се обърнали за помощ към лекарите в „Пирогов", оставени за лечение са 46. Конкретно от помощта на хирург са се нуждаели 50 човека, а 7 от тях се е наложило да бъдат хоспитализирани, отбеляза още д-р Клайн. Сред тях са и 4 ппрекалили с храненето. Злоупотребилите с алкохол, които се е наложило да бъдат приети в Клиника „Токсикология" са 6. Сред тях са и две момичета на по 14 години. Едната има над 2 промила алкохол, а другата под 2. Няма опасност за живота им.

Пострадали от пиратки са 3 души между 24 и 50 години. Техните наранявания не налагат оставане в болница и хората са освободени, съобщи дежурния шеф-екип на спешния травматологичен кабинет д-р Константин Цонков. Лицата с порезни рани са 7, като нараняванията само един от тях налагат оставане в болница. За щастие сред пострадалите няма деца.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай