Български градове станаха по-чисти

Български градове станаха по-чисти | StandartNews.com

Много български градове са по-чисти от миналата година. Това стана ясно след масовото събиране на боклук в цялата страна. 210 000 души се включиха в кампанията "Да почистим България за един ден" до 12,00 часа, съобщиха организаторите от bTV. Новинарите от националната телевизия направиха уборка на Витоша. С народни песни и много настроение мина чистенето на местността Камбаните. Победоносно хоро се изви около купа с чували боклук.

В Борисовата градина в кампанията се включиха много български звезди. Сред тях бяха Ники Илиев, съпругата му Саня и Свилен от група "Остава". Там беше и президентът Росен Плевнелиев. От боклука в Борисовата градина той измъкна стара кафеварка. "Находки всякакви. Това е достойно доказателство за човешката арогантност", каза президентът.
27 хиляди доброволци се включиха в почистването на Бургас. Участниците отчетоха по-малко боклуци по плажа в сравнение с всички други проведени кампании досега. По-чисто е също във Велико Търново и Благоевград. Търновци цяла сутрин лъскаха крепостта Царевец. Някои доброволчески групи успяха да съчетаят полезното с приятното и се впуснаха да чистят под ритъма на танца. Близо 16 800 доброволци в Добричкия регион се включиха в националната кампания, съобщиха от областната управа. Сред тях беше и поп певецът Дамян Попов.

"Това е една от сцените - тук в Летния театър, на която съм пораснал и мога да кажа, че съм си у дома", каза той, докато събираше отпадъци. Над 6500 старозагорци от всички 51 селища в общината се включиха в пролетното почистване. Там само до бяха събрани и извозени 152 тона битови отпадъци от паркове, квартални градинки, зелени площи и крайградски територии. В Балчик пък бяха събрани около 17 600 тона боклуци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай