Понеделник,

Бъчварова: Нужни са добре подготвени кадри

От: Failed to load user -
696
Бъчварова: Нужни са добре подготвени кадри
A
A
A

Министърът на вътрешните работи откри работен семинар на тема „Състояние, тенденции и перспективи пред обучението в областта на сигурността и обществения ред", който се провежда в Академията на МВР

"Водени от разбирането, че добрата система за сигурност се изгражда с добре подготвени кадри, пред Академията на МВР стои отговорната задача да направи всичко възможно да гарантира обучението на специалисти в областта", заяви министър Румяна Бъчварова при откриването на работния формат.

"В този смисъл е необходим нов подход в организацията с ясната насоченост, че знанието в сферата на сигурността е водещо, с очертана обща картина на обучението, със създаване на механизми и координация с външни за системата на МВР факултети и ВУЗ-ове, които също предлагат подобен вид обучение", каза още тя.

Вътрешният министър напомни, че развитието на съвременната среда за сигурност върви през най-напредналите модели на информация. Задължение на Академията е да търси такива форми на модерно обучение, които да създадат умения за ползване на информацията – от нейното придобиване към анализ на данните и извеждане на тенденции чрез правилна съпоставимост на фактите. Румяна Бъчварова очерта и някои от основните компоненти на организация на работата – съдържанието на образованието в това направление като основополагащо, качеството на преподаването, постигане на стабилно и съвременно ниво на обучение, включително и в тематичен план. Като пример тя посочи темата за борбата с тероризма, която изисква внимателно следене и правилен прочит с цел извеждане на превантивната подготовка.

Румяна Бъчварова предложи на участниците в семинара да обсъдят създаването на съвет от специалисти – преподаватели в областта, който би могъл да бъде изключително полезен в изграждането на съвременен модел на обучение с гарантирано качество на добро образование. Подкрепа за идеята изразиха както представители на Академията и висши училища извън системата на МВР, така и ръководители на структури в министерството – потенциални „ползватели" на обучаваните.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички