АПИ: Пътищата са мокри

АПИ: Пътищата са мокри | StandartNews.com

Пътните настилки в страната са предимно сухи, на места мокри, а в планинските райони и по усойните места заснежени и обработени, съобщават от АПИ.

Дъжд и слаб сняг преваляват на места в област Смолян.

Температурите са в интервала от - 5 С° до + 6 С°. Времето над страна е ясно, с разкъсана облачност.

Слаб до умерен вятър духа в областите Кърджали, Смолян, Разград, Пловдив и Варна.

Образувала се е 3 км опашка от чакащи товарни автомобили преди ГКПП „Кулата" от българска страна

Затворени са проходите „Върбишки", „Златишки". Проходите „Дюлински" и „Пампорово" са забранени за движение на МПС над 3.5 т., проходите „Дюлински" и „Твърдишки" са забранени за движение на МПС над 10 т., а проходът „Петрохан" - забранен за движението на МПС над 12 т.

Проходът „Шипка" е отворен за движение. До края на март е забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4.

Магистралите са без ограничения с изключение на:

АМ „Хемус": област София: ограничава се движението по платното в посока Варна на мостовото съоръжение при км 4+470, поради ремонт на дилатационна фуга. Трафикът се пренасочва двупосочно в платното за София.

През делничните дни движението ще се осъществява по една лента в посока София и една лента за Варна.

За повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност през почивните дни ще се въвежда реверсивно движение:

от 12 ч. в петък до 10 ч. в неделя ще има по две ленти за Варна и една към София;

от 11 ч. в неделя до 12 ч. в понеделник движението ще се осъществява в две ленти за София и една лента към Варна. Срок до 31.03.2016 г

На 28 и 29 март през светлата част на денонощието /между 9 ч. и 18 ч./ ще бъде ограничено движението в тръбата в посока Варна на тунел „Витиня" на АМ „Хемус" поради извършването на планирано почистване след края на зимния сезон на съоръжението. Трафикът ще бъде пренасочен двупосочно в тръбата в посока София; област Варна: от км 395+370 до км 395+630 посока София-Варна след пътен възел Неофит Рилски – поради изграждане на колектор в разделителната ивица се ограничава движението в изпреварващата лента, движението на МПС се осъществява в активната лента.

АМ „Струма": област Перник: поради пропадане на пътната настилка на път I-1 /Е79/ (с магистрален габарит, ЛОТ 0 на АМ „Струма") от км 23+000 – нов (км 291+500 – стар) до км 24+000 - нов (км 292+500 – стар) – дясно, в посока Перник-Кулата, скоростта на движение е ограничена на 80 км/ч. Движението да се извършва с повишено внимание.

Повече подробности за пътната обстановка в страната и въведени ограничения можете да намерите ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай