АПИ: Движението в Североизточна България е затруднено

АПИ: Движението в Североизточна България е затруднено | StandartNews.com

Пътищата в Западна България са проходими при зимни условя, но в Североизточна България движението остава затруднено. Това съобщи в сутрешния блок „Добро утро, България" на Радио „Фокус" директорът на Ситуационния център на АПИ Денислав Пейчев.

„В Североизточна България сериозни проблеми създава ураганният вятър, заради който се образуват виелици и преспи. На места няма почти никаква видимост и много пътища са затворени. Пътят Русе –Шумен е затворен. Също и пътят Силистра – Шумен е затворен. Успяхме да отворим пътя Велико Търново – Търговище, който свързва два големи града и има много трафик. Остават ограничения в Областите Разград и Търговище, където част от третокласната пътна мрежа е затворена. Проблем има и на ГКПП Капитан Андреево, който е затворен заради наводнение. Трафикът се пренасочва през ГКПП Лесово", обясни той.

На АМ „Хемус" има силни навявания, заради което може да се наложи поетапно спиране на движението на някои участъци, но след снегопочистването, движението ще се пуска, добави Пейчев. И изтъкна, че при необходимост има възможност на терен да излязат още машини, за да подпомогнат снегопочистването.

Повече за актуалната пътна обстановка четете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай