Ани Салич с 3 тайни за опъване на бръчки

Жените полудяха по рецептата й за прекрасно лице и идеално тяло

Ани Салич с 3 тайни за опъване на бръчки | StandartNews.com

Три тайни за опъване на бръчките на лицето издаде любимата на цяла Бългаиря тв водеща Ани Салич. От близо 30 години тя е на малкия екран. Тази пролет новинарката навърши 54 г. и за пръв път разкрива какви са тайните ѝ женски ритуали, за да изглежда свежа въпреки тежкия грим, прожекторите и камерите, които я изтощават ежедневно, пише „Ретро”.

Турско кафе, горещ душ и сок от прясно изцедени портокал и лимон са трите задължителни неща, с които започва утрото на Салич. Топлата баня в началото на деня има десетки ползи за здравето и женската красота. Доказано е, че помага за отпускане на мускулите, тонизиране, стягане на коремната област и оксигениране на кожата – процесът, в който се доставя кислород директно в нея. Турското кафе пък е най-полезното от всички видове, които са ни познати. Проучвания доказват, че удължава живота, изостря ума и концентрацията, намалява риска от инфаркт при жените. Сънят също е от първа важност за Ани Салич, която признава, че попива емоциите като гъба и лицето ѝ изглежда уморено, ако не се наспи. Тв звездата споделя, че обича естествения, минималистичен грим – розово червило, лек розов молив за устни. Когато се налага да отиде на снимки или събитие, слага фон дьо тен и пудра 2 в 1, прикрива сенките под очите с коректор, малко спирала и задължително руж, който я освежава. Може да се гримира за 5 и за 50 минути. Толкова е отработила движенията, че го прави дори в колата. Новинарката разкрива, че в козметичната си чантичка има от слушалка за емисия до пинсета. Комплекс от дълги години са ѝ веждите, защото по нейни думи върху тях се упражнявали всички.

Понякога минавали 3-4 седмици, докато отидела в салона да ѝ ги оправят, и затова държала пинсетата да ѝ е подръка. Салич издава и трик за хубави устни – винаги нанасяла червилото си с четчица. Журналистката казва още, че почиства лицето си често заради тежкия грим в студиото, но използва само пяна. Тъй като кожата ѝ е суха, наблягала на овлажняващи и подхранващи кремове с естествени съставки, витамини и минерали. Само вечер нанасяла стягащ крем за очи в околоочната зона и там, където ѝ се струвало, че започват да се образуват по-сериозни бръчки. След пяната и крема третият продукт, без който Ани казва, че не може, е парфюмът. Обичала свежи и цветни аромати, в никакъв случай ориенталски. Не понасяла уханието на ванилия и мускус. С годините забелязала, че много добре на лицето и тялото ѝ се отразявали масажите, но невинаги намирала по един свободен час седмично, за да си подари подобна процедура. Едва успявала веднъж месечно да отиде на фризьор и маникюр. Ани признава, че косата ѝ е къдрава и ползва професионален гел за изправяне – „слагам съвсем мъничко – по 2-3 капки“.

От години звездата при нужда се доверява на стара и изпита диета с месо и зеленчуци, по която подлудила цялата телевизия. „Никакви картофи и ориз. Предимно моркови, цвекло, домати, краставици, марули и зеле. Пълна забрана на алкохол, захар. Само вода и чай. Почти без никакви сладки изкушения. Не си позволявам много, защото ми става тежко, но за сметка на това винаги мога да изям 2 пържоли с голяма салата“, казва Салич.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай