Ангелкова: Непрекъснато следим ситуацията в Турция

Във Варна рано тази сутрин пристигнаха първите автобуси с пътници, които бяха блокирани в Истанбул при опита за преврат

Ангелкова: Непрекъснато следим ситуацията в Турция | StandartNews.com

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че още вчера със съвместни усилия, "успяхме да влезем в контакти, благодарение на Асоциацията с българските туроператори, които имат чартърни програми и туристически пакети, голяма част от туристите, които искаха да се върнат още вчера бяха прибрани 258 човека и 3 бебета, към 17.30 часа кацнаха." Тя говори в Рожен, къдего е гост на събора.

Всичко за опита за военен преврат в Турция - ТУК! 

По нейните думи още с началото на тези опити за военен преврат в Турция, премиерът и правителството, са реагирали много бързо, следи се постоянно ситуацията и са предприети всички необходими мерки, касаещи наши граждани, които са в южната ни съседка.

"Някои туристи, сами на своя отговорност са решили да останат и да продължат почивката си в Егейско море, други днес се прибират с автобусите. Ние непрекъснато сме в контакт, следим ситуацията и апелираме да се следят всички указания, които Министерството на външните работи дава, за да може да не изпадаме в рискови ситуации, докато се нормализират нещата", каза Ангелкова и допълни, че със сигурност в клаузите, които имат туроператорите с туристите имат предвидени форсмажорни обстоятелства.

По думите й всяка фирма по различен начин е описала всичко в договорите. "Това е много неприятна ситуация и със сигурност ще има отражения както в едната, така и в другата посока. Надявам се те да бъдат минимални", каза министър Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай