Алея "България" на река Йордан

Откриват наш параклис пред крал Абдула Втори

Алея "България" на река Йордан | StandartNews.com

Алея "България" ще бъде открита на брега на река Йордан в понеделник. Тя ще завършва с български параклис, съобщи за "Стандарт" Великият приор на Велик Приорат България Румен Ралчев, който ще присъства на откриването.

Именно на река Йордан пет църкви са създали своите молитвени домове. Това са англиканската, католическата, гръцката православна, руската православна и лутеранската църкви. За откриването на този религиозен комплекс освен представителите на съответните църкви е поканен и Ордена на рицарите тамплиери. "Лутеранската църква ще отстъпи едно парче земя на Ордена на рицарите тамплиери Велик приорат България. Ние го нарекохме Алея "България", обясни още Ралчев. Река Йордан е важна за християнството, защото традиционно се вярва, че Йоан Кръстител в нея е кръщавал последователите си.

На тържественото откриване ще присъства лично и кралят на Йордания Абдула Втори. Сред гостите ще са още и руски наследници на царската корона, църковни дейци както и наследници на европейското потекло на Кобурггите. Родната делегация от тамплиери наброява 40 души и те ще отнесат на река Йордан приветствени думи лично от Българския патриарх Неофит. След откриването делегацията ще посети свещения град Петра и Божи гроб в Ерусалим. По стъпките на Христос нашите тамплиери ще бъдат и гости на архиепископ Теодосий.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай