Аларма издала Яро за кражбата на 3 мотора

Аларма издала Яро за кражбата на 3 мотора | StandartNews.com

Оставиха крадеца в ареста за постоянно, чакат го 3 години затвор

Аларма на мотоциклет издала местонахождението на 3-те мотора, откраднати от автокрадеца Ярослав Георгиев-Яро заедно с Божил Гюров. Двамата откраднали моторите от гаражна клетка в подземен гараж в столичния кв. "Манастирски ливади". Те ги преместили в съседна клетка и ги заключили. Яро монтирал на вратата устройство, което пращало смс на телефона му, ако някой се опита да отвори гаражната клетка.

За нещастие на двамата бандити обаче собственикът на двата мотоциклета "Ямаха" и един "Хонда" натиснал алармата на единия от моторите. И чул как тя писука в съседна клетка. Това стана ясно в съда вчера, докато магистратите гледаха мярката за неотклонение на известния автокрадец. Кражбата на трите мотоциклета била извършена на 27 май 2014 г. За нея Яро е обвинен през март тази година, но тогава не е искано задържането му, понеже бил в ареста по друго дело. Състав на Софийския районен съд остави Яро в ареста за постоянно вчера заради кражбата на 3-те мотоциклета. В същото време прокуратурата поиска две условни присъди на Ярослав Георгиев да бъдат обединени и той да лежи 3 години ефективно зад решетките.

Това прокурорът по делото за мярката за неотклонение от вчера разбрал в петък.
Докато прокурорът се готвел за делото, той разбрал, че всъщност Ярослав Георгиев има не една, а две условни присъди. Първата е постановена на 11 май. С нея Яро е осъден на 2 години затвор условно за източване на кредитни карти.
Втората му присъда е издадена месец по-късно - на 11 юни тази година. Яро е осъден на 3 години условно за извършена на 22 юли 2009 г. кражба на вещи в големи размери. Последната обаче не била вписана в досието му.

Искането на прокуратурата за присъединяването на двете присъди в 3-годишна вече е внесено в съда, но то тепърва ще бъде насрочено, стана ясно вчера. Съдебното производство обаче е по-скоро протоколно, защото е ясно, че съдът ще обедини двете условни присъди в една ефективна, смятат юристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай