Акушерка стана Мис Евро 2016

Акушерка стана Мис Евро 2016 | StandartNews.com

Преди първия съдийски сигнал на Европейското първенство по футбол Исландия вече завоюва победа, макар и не на терена, а на конкурса за красота „Мис Евро 2016". Красавица от островната държава грабна титлата. 21-годишната Арна Йонсдотир за втори път печели короната в надпревара за хубавици. Миналата година тя стана „Мис Исландия".

Вече десет години в германския град Руст се провеждат конкурси за красота преди всяко европейско и световно първенство. Миналата седмица представителки на 24 държави си оспорваха титлата за красавица на турнира преди футболния шампионат във Франция, който започва на 10 юни, припомня Дарик.

За да стигнат до короната, момичетата минаха през три тура. В първия кръг те трябваше да са облечени във футболен екип на националния си тим, във втория - да се представят по вечерни рокли, а в третия - по бански.

След като хубавиците преминаха през тях, първа стана 21-годишната Арна от Рейкявик, която по професия е акушерка. Победителката няма официални функции по време на Европейското първенство, а първото място й носи награда от 3000 евро и часовник.

„Мис Евро 2016" признава, че не се интересува от футбол. Синеоката блондинка обаче не скрива гордостта си, че е имала честта да представи страната си и е спечелила конкурса.

Обяснение за първото място на Арна може да се търси в статистиката. Според нея Исландия е в топ 10 на страните, печелили „Мис Свят", като представителки на тази страна са грабнали три титли от престижния конкурс, който се провежда от 1951 година.

И ако на терена на красотата Исландия вече спечели, то шансовете на островната държава, която за първи път участва на първенство на Стария континент, да стане шампион на Европа се изчисляват от „Голдмън Сакс" на едва 0.2 на сто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай