Петък,

Адвокати искат промени в Закона за адвокатурата

От: Администратор -
A
A
A

Плевен. „Законът за адвокатурата от 2004 година не отговаря на съвременната обществено-икономическа обстановка и се налага в най-скоро време да бъде основно променен". Това каза председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова пред журналисти в Плевен, съобщи БНТ. Тя участва в Национална конференция за самоуправлението на българската адвокатура.

Негенцова уточни, че се налага промяна на моделите и механизмите за защита правата на адвокатите и тези за отстояване на тяхната независимост. Основна задача на форума в Плевен е създаването на работна група, която да подготви бъдещите промени в закона, за да може той да бъде синхронизиран с европейското законодателство и други нормативни актове у нас, обясни тя. 


"Ние ще преценим какво трябва да бъде променено, как трябва да бъде постигнато това, да имаме подкрепата на всички адвокатски колегии за понататъшната работа, защото работата на парче, работата с нещо, което да бъде ей така, на коляно преработвано, не е достатъчно. Ние сме юристи, ние искаме нашите промени да бъдат така направени, че те да бъдат синхронизирани и с другите действащи нормативни актове, а не както някои имат предвид, че правим една конкретна промяна, без да стиковаме тази промяна с другите нормативни актове. Това е един проблем, от който ние и като адвокати, които прилагаме законите, търпим негативите на промяната наколяно...", допълни още председателят на Висшия адвокатски съвет.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички