Засилени мерки на пътя по празниците

 Засилени мерки на пътя по празниците | StandartNews.com

„Пътна полиция” взима засилени мерки по пътищата във връзка с големия трафик по Великденските празници. Освен в сряда, на Велики четвъртък се очаква втора вълна от пътуващи.

Засилен ще бъде трафикът на главен път Е-79. Най-вероятно отсечката около Дунав мост също ще бъде натоварена. От „Пътна полиция” съобщиха, че ще има проверки  на водачи на МПС по третокласната пътна мрежа.

Доста български туристи се очаква да прекарат празниците в Гърция. В тази връзка по посока на съседната ни държава ще бъдат премахнати част от ограниченията от 60км/ч по главен път Е-79.

Гранично-пропускателните пунктове на българо-гръцката граница ще работят с увеличен състав. В четвъртък там се очаква засилен трафик, както и на ГКПП Кулата. Там са отворени четири трасета. Пътуващите към Кулата трябва да знаят, че първокласният път в района е затворен заради строително-монтажни работи.

През последните 24 часа през ГКПП „Термес" - Златоград са преминали 1300 МПС-та или около 3000 лица. В посока България са пристигнали 660 МПС-та, а за Гърция са заминали 670 коли.

И в четвъртък ще има „зелени вълни" в столицата. Те ще бъдат по направления: Орлов мост – бул. „Цариградско шосе" – магистрала „Тракия"; Руски паметник – бул. „Цар Борис" – Пернишко шосе; Люлин; бул. „Сливница" до изхода на Околовръстно шосе. Очаква се натоварено движение и по бул. „Ломско шосе". Там също ще има засилени мерки. От „Пътна полиция" съобщиха, че при необходимост полицаите ще изключат светофарите и ще регулират движението.

От "Пътна полиция" – Главна дирекция „Национална полиция" предвиждат силен трафик между 17 и 19 часа на 6 май. Те предупреждават гражданите да не пътуват в последния момент. Пътуващите от Гърция и към нея могат да използват и път II-19 към и от ГКПП- Илинден. От „Пътна полиция" призовават водачите на МПС да бъдат внимателни на пътя, да не предприемат рисковани маневри.

Oт началото на празничните дни до 12.00 часа в четвъртък през граничните пунктове на българо-гръцката граница са преминали над 36 000 моторни превозни средства или около 110 000 лица. Това каза за Радио „Фокус"-Смолян гл. инспектор Бойко Божков, директор на Регионална Дирекция „Гранична полиция" - Смолян.
В посока Гърция са преминали 23 000 автомобила или 70 000 лица. В България пък са влезли около 40 000 души с 13 000 коли.

„Данните показват, че трафикът към Гърция е завишен с около два пъти, отколкото към България", обясни за "Фокус" гл. инспектор Божков. Той каза още, че на ГКПП Златоград-Термес през първия почивен ден, преминаващите са били много по-малко. Причината за това е и блокадата на местни предприемачи.
„След като тя бе вдигната, към 12.00 часа днес отчитаме завишение на преминалите през този терминал. За двата дни са преминали общо 2000 превозни средства и над 4200 лица", каза още гл. инспектор Божков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай