Столична община ще се сдобие с 50 нови тролейбуси

 Столична община ще се сдобие с 50 нови тролейбуси | StandartNews.com

София. Столична община ще се сдобие с 50 нови нископодови тролейбуси. Договорът с чещката фирма „Шкода Електрик" АД, който е по "Проект за интегриран столичен градски транспорт"

, бе подписан днес. Неговата стойност е 27, 475 млн. евро без ДДС и ще бъде изпълнен за срок от 15 месеца, съобщават от Столична Община.

Новите тролейбуси ще бъдат без стъпъла и с височина на пода 360 мм от нивото на пътя. Това позволява по- удобен и лесен достъп на хора с увреждания и затруднения в придвижването, обясняват от общината. Те ще са дълги 18 метра, по-комфортни и за майки с детски колички. Светлинната и звукова сигнализация на първата врата, както и възможността за накланяне на дясно, когато тролейбуса е спрял на спирка, също са сред преимуществата на новия транспорт.

160 пътника ще може да се поберат в един нов тролей. Всеки разполага с климатик, което липсва в голяма част от по-старите тролеи и създава допълнителни неудобства на пътниците най-вече през лятото.

Преди два дена Столична община подписа още един договор- за 20 броя нови нископодови трамвая. Общата стойност на договора е 33 500 000 евро. Новите трамваи ще бъдат доставени за 7 месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай