Най-студено в Кнежа през изминалата нощ

 Най-студено в Кнежа през изминалата нощ | StandartNews.com

София. Най-ниската минимална температура, измерена за изминалата нощ в страната, е в Кнежа – минус 17,3 градуса. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН „Фокус".

Термометрите в Ловеч, Кюстендил и Драгоман са показали минус 14 градуса.

В Казанлък, Благоевград и Кърджали температурата е била минус 13. До минус 12 са паднали градусите през изминалата нощ в Разград, София, Чирпан и Стара Загора.

Тази сутрин пък е било най-студено в Южна България, отколкото в Северна. Термометрите в Благоевград и Кюстендил към 8 ч. са показали минус 12 градуса, съобщават от НИМХ.

Пловдивчани са се събудили при температура от минус 7 градуса, в Елхово градусите са били минус 10, а в Кърджали – минус 12 градуса. В Северна България времето се нормализира, като тази сутрин към 8 ч. там бяха измерени минус 4, до минус 6 градуса, обясняват още синоптиците.

Утре се очаква затопляне, от 3 до 8 положителни градуса ще има в някои части на страната. Минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс един градус. От умерени до силни ветрове се очакват в Северна България, сочи прогнозата на синоптиците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай