70 дни тапа заради ремонта на "Руски паметник"

70 дни тапа заради ремонта на "Руски паметник" | StandartNews.com

Сменят ВиК тръби и кабели, районът с ново осветление и велоалеи през август

Близо 70 дни тапи чакат софиянци заради започналия вчера ремонт на кръговото кръстовище на площад "Руски паметник". Майсторите трябва да приключат работа в средата на август. Реконструкцията ще се извършва на 17 етапа. Първата временна организация, която от 10 юни е в сила, предвижда частично затваряне на локалните платна плюс част от улица "Опълченска" в района пред МВР болница, където движението ще се осъществява двупосочно в южните платна. Заради ремонтите автобусите по линиите 74 и 260 имат промени в две спирки при ул. "Владайска" и пред паркинга на МВР.

Това е една от най-големите реконструкции на пътен обект в столицата редом със започналите ремонти по "Цариградско шосе" и предстоящия по бул. "Дондуков". Очаква се ремонтът на кръговото на Руски паметник да е по-тежък и от проекта "Цариградско шосе" като организация на движението. Основната причина е, че голяма, значителна част от реконструкцията е свързана с подмяна на подземната инфраструктура. На площад "Руски паметник" ще бъдат сменени ВиК тръби, електросъобщителни и съобщителни кабели. Освен това районът ще има и ново улично осветление. В проекта е заложено и изграждането на велотрасе. След подмяната на инженерните мрежи ще има изместване на трамвайния релсов път в локалното платно от страната на "Петте кьошета". Така кръстовището ще заработи като истинско кръгово и ще осигури предимство на направлението по булевардите "Македония" и "Генерал Тотлебен".

Столична община припомня, че до 5 юли се забранява влизането на коли по южното платно между булевардите "Александър Малинов" и "Копенхаген". Движението ще се извършва двупосочно по вече ремонтираното северно платно в същия участък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай