60-и ден на протести срещу правителството

60-и ден на протести срещу правителството | StandartNews.com

София. За 60-ти пореден ден в столицата продължават протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

Протестиращите в София около 20:00 са не повече от 200 души, като към тях продължават да се присъединяват още хора.

На площад "Независимост" гражданите развяват трибагреници, скандират "Оставка", а младежи с тъпани поддържат настроението на протестиращите.

Очаква се по-късно да се състои и традиционното шествие към сградата на Народното събрание и Орлов мост.

Движението около президентството и Министерски съвет е блокирано, въпреки малкия брой на протестиращите.

21:25 Централният вход на парламента е ограден с няколко заграждения и бяло-червена лента, зад които стояха няколко полицая. В района има засилено полицейско присъствие. До паметника на Цар Освободител все още остава палатковия лагер и продължава подписката за оставка на правителството, както и в една кутия се събираха средства за храна на лагеруващите. 

21:15 Пред парламента гражданите развяват трибагреници, а младежи с тъпани поддържат доброто настроение на протестиращите. Сред издигнатите плакати има с надпис: „60 дни правителствена глухота, слепота или държавна безотговорност, Орешарски!", "Оставка! Избори! Лустрация!", „За да има мир - вървете си с мир!" и „Stop political terror".

Все още има хора. Протестът протича спокойно и без напрежение. Има полицейско присъствие, но то не е толкова засилено.

Според МВР към 20 часа на площада е имало 200 души. От вътрешното министерство разпространиха и снимка в подкрепа на твърденията си.

20:25 Протестиращите в столицата се отправиха към сградата на Народното събрание със скандирания „Оставка", предаде Фокус. Пред протестното шествие вървят хора с барабани, а зад тях са граждани, на чиито дрехи са закачени листове с по една буква, застанали в редица се четат надписи „лустрация", „оставка" и „избори".

Движението по площад „Независимост" вече се осъществява свободно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай