6 нови функции за Android

Google планира да ги направи достъпни за различни версии на платформата

6 нови функции за Android | StandartNews.com

Google обяви комплект от 6 ъпдейтa на Android. Компанията планира да ги направи достъпни за различни версии на платформата, като това ще става постепенно през следващите седмици, пише Вести.

Функцията за проверка на паролите Password Checkup ще стане достъпна за Android 9 и нагоре. Чрез нея потребителите могат да позволят на Google да проверява дали паролите, които въвеждат в сайтове и приложения, не са компрометирани.

Друга новост ще е възможността потребителите да пишат съобщения, които да настройват за автоматично изпращане в друг час. Функцията ще се предлага за Android 7 и нагоре чрез приложението Messages.

Третият ъпдейт е за приложението TalkBack. То е предвидено за хора с увредено зрение, като улеснява работата със смартфона. Сега получава нови функции, управление с жестове, обединено меню за настройки и др.

Google Assistant също получава ъпдейт. Потребителите ще имат на разположение повече гласови команди. Например за настройка на аларма, набиране на човек от списъка с контакти, настройка на будилник, команда за пускане на музика и др. Гласовият асистент обаче все още не поддържа български език и затова командите трябва да се казват на английски или друг съвместим език.

Петият ъпдейт е за Google Maps. Приложението получава тъмен режим на интерфейса, включително възможност за постоянното му активиране през настройките му.

Последната новост е за платформата Android Auto. Потребителите могат да добавят собствен фон на дисплея, а има и гласови игри за пътниците по време на дълги пътивания, например викторина с въпроси.

Направени са подобрения и на началния екран с повече преки пътища до функции, подобрена съвместимост с Google Assistant, разделен екран и др. Функциите ще са достъпни през Android 6 и нагоре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай