540 лева за гипс на крак, 400 - на ръка

540 лева за гипс на крак, 400 - на ръка | StandartNews.com

Солени цени на медицинските услуги в Слънчев бряг смаяха пациенти. 540 лева за гипсиране на крак, 400 лева за гипсова шина на ръка, още толкова за обездвижване на крайник, наместване на фрактура - 200 лева.

Прегледът пък стартира от 80 лева. Всички тарифи са официални, съобщи Дарик. Ценоразписът излезе наяве от публикувано решение на Районния съд в Несебър. То засяга становище на Изпълнителна агенция "Медицински одит", която е наложила глоба от 1000 лева за нарушение на Закона за здравето на медицински център в курорта. Магистратите са намалили наполовина размера на санкцията.

Лечебницата е правоприемник на бившата Курортна поликлиника в комплекса, преобразувана в Общинско търговско дружество за извънболнична специализирана медицинска помощ. Експерти на държавната агенция направили ревизия на медицинския център, след като пациент се оплакал от високата сума за гипсиране на крак.

В курорта поставянето на инжекция струва 5 лева за нашенци, докато за западните туристи манипулацията е 10 евро, съобщи още Дарик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай