5000 търсят изчезналата Криси във Фейсбук

5000 търсят изчезналата Криси във Фейсбук | StandartNews.com

5000 споделяния за няколко дни са регистрирани на различни страници във Фейсбук със зов за помощ за издирването на 31-годишната студентка Кристина Вълчева от Пловдив, пише в. "Марица".

Младата жена е в неизвестност от 23 март тази година, когато тръгнала с влак от немския град Ерланген към Тирол, Австрия. Кристина се обадила на майка си за последно в първите часове на следващия ден. Изразила опасения, че някой я следи. Слязла от влака, качила се на такси и оттогава следите й се губят. За издирването й са пуснати съобщения и в някои германски онлайн издания.

Нейни приятели от Ерланген организирали кампания по търсенето, пуснали нейна снимка във Фейсбук. За три-четири дни хиляди хора се отзовали, за да споделят фотографията на младата жена с надежда, че някой ще я види, разпознае и уведоми полицията. Близките се надяват службите в Австрия съвсем скоро да дадат информация за местонахождението на момичето. Засега не искат да бъдат безпокоени.

По данни на нейни познати Кристина е била студентка по история на изкуствата в Ерланген, разказват нейни приятели. Неясно е обаче дали е тръгнала да се прибира с влак за България, или просто е пътувала към Австрия при познати. Полицията в Австрия издирва хората, с които Кристина за последно се е видяла. Телефонът й е бил изключен часове след като е разговаряла с майка си, според нейни познати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай