40 000 нелегални са атакували държавната ни граница за година

40 000 нелегални са атакували държавната ни граница за година | StandartNews.com

Над 40 000 опита за незаконно проникване в страната ни са регистрирани за изминалата година.

Само в Хасковска област задържаните незаконно пребиваващи са 260. Това са хора, които са пробили във вътрешността на страната през „зелена граница". Данните изнесе в Хасково зам.-главният секретар на МВР Георги Костов. В родният си град заместникът на Лазаров пристигна за годишния отчет на шефа на Областната дирекция на полицията комисар Ангел Цанков.

Според изводите за първи път от години насам престъпността в Хасковски регион е намаляла солидно. За миналата година престъпления на територията на областта са били под 3 000, което е 5.3 % спад спрямо предходната.

Освен понижените нива на престъпността в региона, за първи път през последните години се отчита и нарастване на разкриваемостта на престъпленията. В региона тя е 11 процента, което означава, че 46 на сто от извършените престъпления през миналата година са били разкрити. Цифрите за Хасково сочат над над средното ниво на разкриваемост в страната, което е 40 процента.

Костов коментира, че е изключително впечатлен от работа на местните полицаи. Той ги похвали и за това, че работата е свършена отлично дори и в условията "кадрови дефицит и изключителна натовареност".

Костов посочи, че в работата на МВР приоритет като цяло, освен овладяване до минимум на битовата престъпност, ще бъде и корупцията, на всички нива, включително и по високите етажи на властта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай