3 дни опашки изнервят шофьорите на Кулата

3 дни опашки изнервят шофьорите на Кулата | StandartNews.com

3 дни на ГКПП – Кулата - Промахон се образуват километрични опашки и от двете страни. Основната причина за колоните са извършваните щателни проверки на товарните камиони и леки автомобили заради опасността да минат нелегално бежанци у нас, правят се огледи и за контрабандни стоки. Успоредно с това на пунктовете текат ремонти на едно от трасетата. В петък колона от 8 километра тирове се проточи от Гърция на вход към България, 5-километрова бе опашката от леки коли. Причината този път за засиления трафик се оказа най-големият Национален празник на Гърция – Денят на независимостта. На 25 март 1821 е започнала национално-освободителната борба против османското владичество.

Заради трите почивни дни хиляди гръцки граждани решиха да празнуват и пазаруват евтино у нас. От „Гранична полиция" обясниха, че на най-натоварения граничен пункт на границата ни с Гърция се работи на пълен капацитет. Отворени са всички 4 гишета за проверка на вход и дори отпуските в ГПУ-Петрич са прекратени, за да може да се справят служителите с интензивния поток от моторни превозни средства. Има забавяне при въвеждането на гръцките документи за самоличност, тъй като те са написани на ръка и съответно трябва да се въвеждат ръчно за разлика от българските, които само минават през четец и проверката се извършва автоматично.

На съседния граничен пункт Илинден - Ексохи няма такова струпване и колони от чакащи автомобили и тирове. Затова тези, които могат, е добре да ползват този маршрут по пътя си към и от южната ни съседка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай