15 предмета, които правят дома ви демоде

Време е за разчистване и промяна

15 предмета, които правят дома ви демоде | StandartNews.com

Често дори не осъзнаваме, че някои неща в дома ни са остарели отдавна. Но модата се променя, което означава, че е време за разчистване. Ето кои са 15-те предмета, които ще направят дома ви да изглежда демоде, пише actualno.com.

1. Душ кабини

Големите хидромасажни душ кабини с осветление, радио и други радости от живота някога предизвикваха възхищение от гостите и завист от съседите. Но днес изглеждат като реликви от 90-те години, никой уважаван дизайнер няма да ги включи в своя проект.

2. Мебели цвят венге

Преди този цвят се радваше на безпрецедентна популярност сред мебелните фабрики. Но нищо не е вечно. А тенденцията за естественост отдавна е на мода.

3. Еднотипен комплект мебели

Преди няколко десетилетия комплектът мебели в спалнята от същия производител беше гордостта на собствениците. Това решение вече е излязло от мода.

4. Плътни завеси

Може би такива завеси никога не са били на мода, но като цяло в някои случаи се вписват в класическия стил. Но днес такъв лукс е просто излишен.

5. Гардероби

Шкафовете с плъзгащи се врати с дебел рамков профил са реликва от миналото. По-добре е да отделите място за малка съблекалня или да купите шкафове с врати на панти.

6. Холни секции на цялата стена

Подобни мебели имаше във всяко семейство. Вместо тях заложете на леки шкафове за телевизор и оборудване, висящи рафтове и шкафове, които не заемат половин апартамент. 

7. Скелетни лампи

Доскоро всички се възхищаваха на стила лофт и използваха неговите елементи за решаване на различни проблеми. Но днес той е преситен, скучен и в много отношения е станал неуместен.

8. Кристални сервизи

Някога такива съдове се смятаха за луксозен артикул, но днес той е ценен само за възрастните хора.

9. Порцеланови фигурки

Съвременните дизайнери предпочитат детайли от камък, метал, бетон и дърво. И изглежда, че няма да излязат от мода още дълго време.

10. Вертикални щори

Този тип сенници съществуват от около 200 години, но изглежда е време да се откажете от тях.

11. Декоративни елементи и лампи с неоново осветление

Неонова светлина може да има в нощни клубове, шоуруми и кафенета, но не и в жилищни райони. Препоръчваме да заложите на функционалност и няколко сценария за осветление на дома.

12. Изкуствени растения

Изкуствените цветя в интериора са антитенденция, която се превърна в такава почти от самото начало на появата си. Ако не харесвате живи растения, изберете сухи цветя.

13. Холивудски огледала

Дори и да сте звезда в душата си, това изобщо не е причина да купувате огледало за грим за вашия апартамент, което ще ви заслепява всеки ден с блясъка на 90-те.

14. Пуф кресла

Още един поздрав от 90-те. Може да са подходящи за общежитие. Но за стилен модерен и функционален апартамент - определено не.

15. Реплики

Например емблематичните столове в скандинавски стил вече присъстват в почти всеки интериор. Но преследването на признанието на нещо изобщо не е необходимо. Има много марки, които произвеждат евтини и оригинални неща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай