13 000 МПС-та преминаха през Кулата за 20 часа

13 000 МПС-та преминаха през Кулата за 20 часа | StandartNews.com

Благоевград. 13 000 МПС-та преминаха в двете посоки през граничен пункт Кулата – Промахон за времето от 16,00 часа във вторник до 12,00 часа на обяд в сряда.

В тях са пътували общо 42 000 души. По-големият трафик е в посока на Гърция – 8000 коли и 25 000 пътници, а в България са влезли 5000 автомобила и 17 000 лица.

"Най-важното е, че до момента няма задръствания и опашки на ГКПП-Кулата-Промахон. Работят и четирите трасета на изход. Най-лявата лента е за коли, в които пътуват деца, а най-дясната е за автобуси и тирове. Максимален брой служители обслужват пътниците. Дори между старото и новото КПП има наши патрули, които регулират движението. Заедно с полицията пък следим за трафика в село Кулата, тъй като там пътят е тесен, целта ни е да не допуснем „тапа", заяви шефът на Регионална дирекция „Гранична полиция" - Смолян комисар Бойко Божков.

Граничните полицаи на Кулата на българо-гръцката граница са на повикване за великденските празници.

Екипите бяха засилени още във вторник, тъй като се очаква рекорден трафик от автомобили и в двете посоки в периода 1 - 6 май. На всяко платно на изход има поне по четирима български служители. Техни колеги, които не са на смяна, ще празнуват, но ще имат едно наум, защото ще са на повикване.

"Правим необходимата организация на нашата работа за празничните дни. Уточнени са всички детайли. Целта ни е да не допуснем задръствания на границата и да осигурим максимално бързо обработване на документите на пътуващите в двете посоки – към и от Гърция. Най-натоварено ще е в началто и в края на великденската ваканция", уточни комисар Божков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай