11-годишна спаси приятелката си от крокодил

Избола очите на хищника

11-годишна спаси приятелката си от крокодил | StandartNews.com

В истинска героиня за своята 9-годишна приятелка се превръща 11-годишната Ребека Мункомбве от Зимбабве , когато я спасява от челюстите на крокодил.

Мункомбве е била излязла за сутрешния си крос и докато тичала покрай един от водемите, чула писъците на момиче. Тогава тя видяла своя приятелка, която е била завлачена в реката от крокодила. Без да се двоуми момичето скочило във водата и оттам се хвърлила върху хищника, след което му избола очите. Крокодилът освободил захапката си и приятелката ѝ успяла да доплува до брега.

Мункомбве признава, че с нея е имало още седем деца, но единствено тя е събрала смелост да влезе в реката и да спаси живота на приятелката си.

"В мига, в който се освободи, двете доплувахме до брега и останалите деца ни издърпаха на сушата. За щастие крокодилът не ни нападна отново", разказа пред ''The Sunday Times'' Мункомбве.

От болничното заведение съобщиха, че спасеното момиче е било прието с леки наранявания, като уточниха, че е била захапано по едната ръка и бедрото. Въпреки това тя ще остане под лекарско наблюдение още няколко дни, след което ще бъде изписана за домашно лечение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай