1000 души протестираха срещу бежанския лагер в Телиш

1000 души протестираха срещу бежанския лагер в Телиш | StandartNews.com

Телиш. Около 1000 души се включиха в засега мирното протестно шествие срещу планираното разкриване на бежански лагер в бившето военно поделение на Телиш. Сред множеството имаше и много жители на съседни села, споделящи мнението, че това би навредило на селото и околността.

Шествието стартира от площада на селото и малко след 10 ч излезе на главния път София-Плевен. Движението там беше спряно за около 30 минути, заради бавното придвижване на хората, водени от Инициативния комитет. Председателят на комитета Марин Шкодров заяви, че всички са решени да не отстъпват в протестите, но не са против бежанците.

По негови думи, у нас имало 24 изоставени бивши ракетни бази, извън населени места, които са подходящи за приемане на хората, изпаднали в беда.

Кметът на Телиш Нели Дакова беше категорична: "Продължаваме така, както сме започнали. Имаме гражданска позиция и държим на нея. Вече не вярваме на обещания. Не беше обяснено кои ще бъдат настанени. Жителите не се интересуват от безработни места, от инфраструктура, а от спокойствието си", заяви тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай