10 смущаващи правила за кралските потомци

Да си крал звучи примамливо, но невинаги е лесно

10 смущаващи правила за кралските потомци | StandartNews.com

Снимка: Getty Images

Да си крал звучи примамливо, но невинаги е лесно. Ето някои от забраните и правилата, касаещи кралицата и нейната фамилия, припомнени ни от Edna.bg.

  1. Протоколът изисква всички да станат, веднага щом кралицата се изправи.
  2. По време на споделени събирания е забранено за всички да се хранят, след като кралицата е приключила с последната си хапка.
  3. Мъжете от кралското семейство поздравяват Нейно Височество с навеждане на глава, а жените – с приклякване.
  4. Двойките от кралската фамилия нямат право да се държат с ръце по време на пътешествия. Принц Хари и Меган Маркъл нарушават това правило, но те нямат намерения да се възкачват на трона.
  5. Преди да отправят предложение за брак, кралските потомци искат благословията на кралицата. Задължително е от 1772 г. насам.
  6. В сватбения букет на булката обезателно трябва да има мирта.
  7. На членовете на кралското семейство е забранено дори да говорят публично за политика. Те нямат право и да гласуват на избори.
  8. Монополито е забранена игра в семейството на кралицата.
  9. Всеки член на родата е задължен да носи комплект черни дрехи в багажа си всеки път, когато пътува. Целта е всеки един във всеки един момент да бъде подготвен за смъртта на ближния.
  10.  Кралицата закусва с черен чай, а после хапва корнфлейкс. Това е част от живота в Кралството.

И още забрани: кралските потомци не ядат миди, заради страх от отравяне; те не си правят селфи и не пътуват по повече от един. Жените трябва да носят шапки на официални събития, а принц Джордж обува само къси панталонки.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай