Звездопад в Добрич на артфест

Ники Илиев представя безплатно блокбъстъра си „Завръщане“2 в петък

Звездопад в Добрич на артфест | StandartNews.com

Ники Илиев, Башар Рахал и Бойко Кръстанов на снимачната площадка на „Завръщане“

  • Ники Илиев представя безплатно блокбъстъра си „Завръщане“2 в петък, 5 звездни ученика на Ламбо се събират за уникален спектакъл
  • Фицата с предпремиера за България на комедийното си шоу „З@щото съм известен“

Артфест превърна Добрич в епицентър на истински звездопад. От понеделник в областния град тече третото издание на културния фест „Арт Будилник“, като едни от най-ударните заглавия в афиша са запазени за края на седмицата - петък, събота и неделя. Един от отличителните белези на фестивала е, че почти всички заглавия в него са с „вход свободен“, като програмата започна ударно с безплатен концерт в понеделник на група „Сигнал“, препълнил до пукане на шевовете Летния театър в града.

Утре вечерта (петък), отново  Летният театър на Добрич ще е домакин на безплатната премиера за града на блокбъстъра „Завръщане“2. Хитовата лента е продължение на станалия вече любим на българите филм на Ники Илиев „Завръщане“ и току що излезе на големите екрани. За жителите и гостите на града обаче прожекцията ще е с „вход свободен“, като върви в комплект със среща и със самия режисьор. Лично той ще представи лентата си на гостите на Летния театър.

През уикенда пък афишът е предвидил забавление и за малките, и за големите. За подрастващите жители на града, отново безплатно, ще има два спектакъла на Бургаския куклен театър. В събота – на площад „Свобода“ в града, а в неделя – на сцената на скейт парка. В същото време, за по-големите граждани на Добрич, организаторите се подготвили още няколко изненади.

В събота, в огледална зала „Нели Божкова“, Георги Тошев ще представи филма си за Георги Парцалев – „Хамлет от град Левски“. Едва ли е нужно да допълваме, че прожекцията отново ще е без билети. Същото се отнася и за кулминацията на вечерта – спектакъл в памет на Стефан Данаилов, който ще бъде изнесен от петима от учениците му в Драматичен театър „Йордан Йовков“. Специално за представлението в Добрич среща си правят едни от най-големите съвременни звезди на театралната и ТВ сцена – Дарин Ангелов, Ваня Щерева, Даниел Пеев – Дънди, София Бобчева и Павел Иванов.

Афишът на културния фестивал приключва в неделя вечерта, когато градът ще стане домакин на предпремиерата за България на комедийното шоу на Филип Аврамов-Фицата – „З@щото съм известен“.

Моноспектакълът е в Младежкия център и е единственото платено заглавие в рамките на феста, но ако се вярва на сънародниците ни в Берлин, Лондон и Ливърпул, определено си струва, защото вече успя да ги разсмее до сълзи при задграничното турне на актьора.

Комедийното шоу на Филип Аврамов-Фицата е единственото платено в афиша, но сънародниците ни в Лондон, Ливърпул и Берлин са категорични, че си струва, защото вече ги разсмя до сълзи

 

За най-големите фенове на Фицата има и изненада – срещу покупка на ВИП билет, те ще могат и да присъстват и на афтърпарти с Аврамов, на което звездата в по-задушевна обстановка, ще разкаже още няколко от хитовите си истории. Билети за събитието могат да бъдат намерени на касите на Младежкия център и в bilet.bg. Самият културен фест пък се организира от едноименното сдружение „Арт будилник“ със съдействието на община Добрич.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай