Зуека с първа онлайн изложба

Актьорът художник успял да нарисува 42 творби за един месец

Зуека с първа онлайн изложба | StandartNews.com

Васил Василев-Зуека е талантлив актьор, водещ на някои от топ шоутата на екрана и дори певец. Но много хора дори не подозират и за друг негов талант - изкуството. Зуека се оказа истински художник.

"Всичко започна от една приятелка, която е галеристка. Показах й две неща, а тя ми каза: "Правим изложба". След два дни взех пазарската чанта и я напълних с бои. Така започна всичко", разказа Василев в ефира на "Здравей, България".

Той трябвало да нарисува 25 картини с определени размери за 2 месеца. Той успял да създаде 42 произведения само за половината време. "Рисувам по идеи. Първо ми хрумват темите, а след това мисля как да ги реализирам", сподели Василев.

Зуека се е включил с една от новите си творби, наречена "Раждане", в "Национална оптимистична изложба". Възнамерява да направи и изложба изцяло със свои картини. Василев признава, че талантът си на художник не е упражнявал отдавна: "Повече от 20 години не бях пипал четка". Обстоятелствата около пандемията и изолацията също оказали влияние върху решението му да посегне отново към четката и платната. Зуека има и картина, която е кръстил "Карантина".

Неговата половинка Ани го подсетила да започне да рисува летящи хора. После, когато двамата гледали тези произведения, установили, че те много напомнят творбите на Марк Шагал. Зуека е категоричен, че няма нищо странно в това неговите картини да бъдат повлияни от известни художници и техните творби, тъй като той е прекарвал много дни и часове в разглеждане на галерии навсякъде по света, където е пътувал. "Да, аз съм маниак на тази тема", казва актьорът.

Разбира се, той не пропусна и възможността да се пошегува в ефир, като каза, че негов приятел от детинство, когато е видял новите му картини, е възкликнал: "Е, виждам, че стилът му не се е променил много..."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай