Зуека: 600 лева е най-скъпата ми картина

Целунат съм от Господа, щастлив човек съм, казва актьорът художник

Зуека: 600 лева е най-скъпата ми картина | StandartNews.com

Васил Василев-Зуека продължава да печели овации с живописните си платна, които преди Нова година предизвикаха истински шок в социалните мрежи и арт гилдията. „Не се взимам на сериозно, нито мога да се нарека художник. Най-скъпата ми картина е 600 лева“, сподели пред Георги Любенов прочутият актьор, който тези дни участва във виртуална изложба в подкрепа на художници.  

Зуека рисува отдавна, но след дълго прекъсване заради безкрайни ангажименти в театъра, киното и телевизията, взима четката по време на първия локдаун. Всичко се възражда от момента, в който подарява две свои творби за нова къща на приятели. След това измайсторява 40 работи за един месец – в много цветове и форми, търсейки посланията по вечните теми като любовта и приятелството. 11 от тях продава веднага в онлай пазара. „По принцип съм човек с шарена душа, макар че в момента не ми е много пъстро – чувствам се като затворник“, коментира Зуека коронакризата.  

Независимо от временното стопиране на живота ни, което блокира и първата му изложба - в Пловдив, Васил Василев нарича себе си щастлив човек, целунат от Господа. „Жена ми Ани ме обича, имам две прекрасни деца, няма какво повече да искам. За нищо не съжалявам“, откровен е артистът, който обявява, че хуморът и позитивизмът са най-силното му оръжие. Що се отнася до политиката в България, според водещия на някои от най-рейтинговите тв формати е време за парламент без партийно мнозинство.              

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай