Защо Мариус Донкин си пожела К-19 да остане

Бихме се поспрели в този безумен ритъм, в който прескачахме важните неща за нас, каза актьорът

Защо Мариус Донкин си пожела К-19 да остане | StandartNews.com

Да си пожелаеш коронавирусът да остане по-дълго време…Невероятно, но факт. Но, когато подобно желание има директорът на Народния театър „Иван Вазов“ – големият български актьор Мариус Донкин, по-добре да се вслушаме в думите му, защото са натоварени с много философски смисъл. И важат за всеки от нас.

„Благодарен съм, че го има коронавирусът и ще продължи да го има, защото бихме се поспрели, надявам се, в този безумен ритъм, в който прескачахме важните неща за нас, като личности. Щастлив съм, че ще можем да се замислим и ще придобием рефлекси при този размисъл“, каза Донкин в предаването „Беновска пита“.

Оставяйки настрана поуките, които всеки от нас би могъл да си извади от тази пандемия, Мариус Донкин споделя и всички трудности и болки, които е принуден да изтърпи в тези трудно времена. Той изрази благодарност към държавата, че в продължение на известен период от време културата е получавала финансова помощ, въпреки че няколко месеца практически хората в тази област нямаха възможност да полагат труд.

„Лошото е, че нямаме възможност за продуциране, а на нас ни предстои 170 юбилеен рожден ден на нашия патрон - Иван Вазов. И все пак ще го отбележим. Ще бъде по-скромно, но по-смислено“, сподели още той по повод наближаващия рожден ден на Вазов на 9 юли. Той каза още, че е предвидено шествие до дома на „Бащата на българската литература“ под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова, а освен това е предвиден и филм за личния живот на Иван Вазов.

„Не съм убеден, че можем бързо да се възстановим. Ние първо трябва да преодолеем собствената си психика, като артисти. Сега играем само моноспектакли или такива с двама души, а след месец чак планираме да увеличим хората на сцената до трима“, каза още Мариус Донкин по повод страха в артистите и зрителите, който тепърва предстои да бъде преодолян в следващите месеци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай