Защо Камен Донев не иска да е в един окоп с министъра на културата

Или излизаш и защитаваш родината, или си мекица и предавател, каза актьорът

Защо Камен Донев не иска да е в един окоп с министъра на културата | StandartNews.com

„Не искам да съм в окопа с министъра на културата. Ако стане война, той ще се снима през цялото време“. Думите са на актьора  Камен Донев пред bTV.

„Няма да ми стигнат две-три предавания, за да разкажа за 30 години по български сцени какви срамни картини и долнопробни състояния съм забелязал. Да не говорим за безхаберието, да не говорим за шуробаджанащината... Много неща има в културата, които в момента са отвратителни и не се поправят от никого. И не мога да разбера защо на никой не му пука за това нещо“, каза той.

„Не е вярно, че ситуацията е черно-бяла, ситуацията е много сложна. Обикновените хора си нямаме грам представа за всичките сили, които са намесени - политически, финансови, икономически... Самите ние не сме посветени в дълбочината на проблемите, затова трябва да бъдем съпричастни, да бъдем хора и да не бързаме да създаваме врагове“, коментира Донев за войната в Украйна.

„Какво значи да се снишим? Или излизаш и защитаваш родината, или си мекица и предавател. Ако трябва да се отиде на фронта, ще се отиде на фронта и ще се бием - говоря да защитим България, не за друго“, заяви Донев.

„Човекът за мен е един скулптор, който има една голяма задачата, докато е на този свят - задачата да извае себе си. Говоря не толкова физически, колкото в духовен аспект. Извайвайки себе си, човек върви към по-добро. Освен това извайва и другите около себе си, защото дава личен пример. Силата на човека е в неговия собствен път - затова ние се възхищаваме на хора, които са пример за добре извървян собствен път“, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай