Понеделник,

Заради Мария! Мрежата ври срещу Добчев. Вижте

От: СТАНДАРТ -
110
Заради Мария! Мрежата ври срещу Добчев. Вижте
A
A
A

Мрежата завря от гняв срещу театралния режисьор Иван Добчев, който направи много грозни изказвания срещу възпитаничката си Мария Бакалова, който жъне световен успех с „Борат” 2. В интервю за сайта "Площад Славейков" Добчев каза, че Мария не му е била любимка и скандализира феновете й с думите: "Не е неопитна, напротив, с тези неща много бързо се трупа опит." и "Да се слагаш - на мъже или на публиката."

Бургазлийката, която получи номинация за "Златен глобус" за ролята си в "Борат 2", завършва неговия клас в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 2019 г. Очаква се Мария да бъде номинирана за Оскар заради ролята си в „Борат” 2.

"Не съм очаквал друго, ръкопляскам ѝ със снизходителна усмивка.", каза още Добчев.

Известният правозащитник Юлияна Методиева пише: "Вчерашното интервю на рейтингов режисьор е достатъчно скандален повод да преговорим какво е женомразството и има ли то почва у нас."  "Вместо радост и възхита към таланта на Мария, от психиатричните бездни на Добчев се разнасят следните думи по неин адрес за театралните й изяви в миналото „Тя играеше жена, която се държи екстравагантно с тялото си и с онова , което има като еротика в своята природа“.“Помогнахме й да прочете книги, които не би прочела никога“, продължава Методиева.

Реагира и кинокритикът Деян Статулов, който написа в коментар: "Не вярвам високото изкуство да върви с просташки тон и публично унижение на бивша възпитаничка."

Елисавета Белобрадова (Letiashatata Kozzila Erato) също атакува Добчев: "Изказването на господин Добчев е просташко, ad hominem и напълно ирелевантно на ситуацията. От него прозира бедност и завист, а и безсилие. Защото когато един мъж не може да каже нищо друго за една жена, казва или че е мръсница, или че е толкова грозна и стара, че не става за мръсница."

Ето и мнението на аниматора Тео Ушев, публикувано на 19 декември 2020 г.:

"И моите 50 стотинки по темата с Мария Бакалова и Борат. Още преди месеци написах тук, че нейната роля във филма е може би най-значителния акт, който български артист е правил някога. [..] Бакалова ми напомня на Мая Новоселска или Вяра Коларова, неоспорими таланти. Тя има едно от най-важните качество за един актьор - превъзмогва суетата. Тя "обслужва" идеята. Тя се хвърля със всички сили да брани концепцията."


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички