Понеделник,

Заради Мария! Мрежата ври срещу Добчев. Вижте

От: СТАНДАРТ -
375
Заради Мария! Мрежата ври срещу Добчев. Вижте
A
A
A

Мрежата завря от гняв срещу театралния режисьор Иван Добчев, който направи много грозни изказвания срещу възпитаничката си Мария Бакалова, който жъне световен успех с „Борат” 2. В интервю за сайта "Площад Славейков" Добчев каза, че Мария не му е била любимка и скандализира феновете й с думите: "Не е неопитна, напротив, с тези неща много бързо се трупа опит." и "Да се слагаш - на мъже или на публиката."

Бургазлийката, която получи номинация за "Златен глобус" за ролята си в "Борат 2", завършва неговия клас в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" през 2019 г. Очаква се Мария да бъде номинирана за Оскар заради ролята си в „Борат” 2.

"Не съм очаквал друго, ръкопляскам ѝ със снизходителна усмивка.", каза още Добчев.

Известният правозащитник Юлияна Методиева пише: "Вчерашното интервю на рейтингов режисьор е достатъчно скандален повод да преговорим какво е женомразството и има ли то почва у нас."  "Вместо радост и възхита към таланта на Мария, от психиатричните бездни на Добчев се разнасят следните думи по неин адрес за театралните й изяви в миналото „Тя играеше жена, която се държи екстравагантно с тялото си и с онова , което има като еротика в своята природа“.“Помогнахме й да прочете книги, които не би прочела никога“, продължава Методиева.

Реагира и кинокритикът Деян Статулов, който написа в коментар: "Не вярвам високото изкуство да върви с просташки тон и публично унижение на бивша възпитаничка."

Елисавета Белобрадова (Letiashatata Kozzila Erato) също атакува Добчев: "Изказването на господин Добчев е просташко, ad hominem и напълно ирелевантно на ситуацията. От него прозира бедност и завист, а и безсилие. Защото когато един мъж не може да каже нищо друго за една жена, казва или че е мръсница, или че е толкова грозна и стара, че не става за мръсница."

Ето и мнението на аниматора Тео Ушев, публикувано на 19 декември 2020 г.:

"И моите 50 стотинки по темата с Мария Бакалова и Борат. Още преди месеци написах тук, че нейната роля във филма е може би най-значителния акт, който български артист е правил някога. [..] Бакалова ми напомня на Мая Новоселска или Вяра Коларова, неоспорими таланти. Тя има едно от най-важните качество за един актьор - превъзмогва суетата. Тя "обслужва" идеята. Тя се хвърля със всички сили да брани концепцията."


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com