Започна нова битка за Народния

Започна нова битка за Народния  | StandartNews.com

До късната вечер в понеделник по "Раковска" се тиражираха различни хипотези, свързани с предполагаемите кандидати за шеф на Народния. До края на работния ден в министерството на културата са били подадени документи от няколко служители на Мелпомена.

Говори се, че най-авторитетният между тях е Мариус Донкин. Актьорът, който ги поставя, притежава отличен рейтинг. Неговото име никога не е било забърквано в междуособици из гилдията. Мариус има стабилни връзки в европейското съсловие, тъй като освен всичко друго е и директор на международния фестивал "Към звездите" във Варна. Самият Донкин играе от десетилетия на академичните сцени, има серия награди по света и у нас.

Според източници на "Стандарт", Бойко Богданов също желае да оглави Народния - не само защото подписа за афиша му "Сако от велур", но и заради дългогодишната си практика в жанра. Бойко, който е прочут със своята екцентричност и броеници, е автор и на много музикални проекти.

Сред мераклиите за слава бил и Григор Антонов - режисьор, президентски съветник по културата, син на бившия шеф на контраразузването Арлин Антонов, съпруг на актрисата Александра Василева. От "Стамболийски" 17 не коментираха.

Финансовият директор на Народния Милица Трайкова, която в момента дели отговорностите за трупата с нейния главен режисьор Александър Морфов, също не сподели мнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай