Започна юбилейното издание на Международния панаир на книгата

Над 170 издателства представят своите най-нови и популярни издания

Започна юбилейното издание на Международния панаир на книгата | StandartNews.com

Юбилейното 50-о издание на Международния панаир на книгата се откри днес в София. Над 170 издателства представят своите най-нови и популярни издания за деца и възрастни, а посетителите могат да избират сред повече от 100 000 заглавия, съобщават организаторите от асоциация „Българска книга“ (АБК).

Официалното откриване, както на панаира, така и на единайсетото издание на Софийския международен литературен фестивал и седмият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи, е тази вечер в зала 3 на Националния дворец на културата (НДК). На събитието се очаква да присъства вицепрезидентът Илияна Йотова.

На панаира асоциация „Българска книга“ връчва и годишните си награди за книгоиздаване „Златен лъв“. Критериите, по които се оценяват номинираните издателства, са полиграфическо изпълнение, качество на текста и принос към националната култура. Категориите са две - „Най-добър издателски проект“ и „Издателски проект с най-голяма обществена значимост“.

В рамките на панаира "Стандарт" ще представи най- новата си книга с прогнози на гадателката на Берлускони- Теодора Стефанова за България и света за 2024 г.

Панаирът ще се проведе от 5 до 10 декември в Националния дворец на културата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай