"Юрая Хийп" с Джон Лоутън забиват пред Асеневци

"Юрая Хийп" с Джон Лоутън забиват пред Асеневци | StandartNews.com

Велико Търново. "Юрая Хийп" с Джон Лоутън ще направят уникален концерт пред паметника на Асеневци в края на тази седмица във Велико Търново.

Грандиозното шоу ще е от 22-30 ч. в събота като част от Мото рок феста от 15 до 17 август организиран от Мото клуб "Олд Бастардс" и Община Велико Търново. Грандиозното шоу на легендарните рокаджии ще бъде в съботния ден от 22,30 часа и се чака с нетърпение от българските фенове на бандата. Лоутън е бил фронтмен в периода 1976 - 1979 г. те се събират заедно много рядко, така че феновете им ще имат уникалната възможност да ги видят на една сцена с култовите хитове от 70-те години, Free me, July Morning, Firefly, Keep On Ridin...

Световноизвестната хардрок банда е първата, гостувала в България по време на комунистическия режим. Това става през август 1988 г., когато "Юрая Хийп" изнасят концерт на стадиона във В. Търново. Мото рок феста край Асеневци е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г. Освен това съборът се организира под мотото за безопасно шофиране и толерантност между всички участници в движението по пътищата.

В събота моторджиите ще направят почетна обиколка на града и в 12,00 часа ще поднесат венец на паметника "Майка България". След това ще се включат в играта POKER RUN, изключително популярна сред рокерските среди в САЩ. При обиколката си мотористите теглят карта от три пункта в града, след това на фестивалната сцена теглят още по две карти. В резултат от ръката, която всеки е събрал, се определя победителят, а той печели кашон с уиски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай