Яна Маринова омайва як треньор

Яна Маринова омайва як треньор   | StandartNews.com

Яна Маринова отново демонстрира талант, чар и мускули - този път в българо-руския филм "Лабиринти на любовта", където говори езика на Пушкин. Ефектната дама, която няма тапия за актриса, но напоследък се справя доста по-добре от колежките с дипломи, е сред героите на Владимир Щерянов в петте новели, посветени на най-значимото житейско преживяване.
По сценарий Яна е двойка с много известния в бившия Съветски съюз и популярен у нас Сергей Бадюк - тв водещ, лидер в бойни изкуства, гуру в здравословния начин на живот. Тук той е симпатягата треньор, който обучава напориста девойка - в нейната кожа влиза световната шампионка по карате киокушин Александра Маринова. В лентата има кадри от нейния действителен финален мач през 2013-а, когато се бори за титлата. "И тримата се представят перфектно - много са дисциплинирани заради спорта. Случих на актьори", чука на дърво Щерянов. Той хвали и другите двойки на екрана - точния Робин Кафалиев и ефектната Ралица Паскалева, Боряна Братоева и Антъни Пенев, както и Егор Тимцуник, Тони Минасян... Всички те честно са спечелили персонажите си на кастинг. Снимките са били в Москва и София - край Народния театър и на най-високите терени на Витоша, където туристи не стигат, край язовир "Искър". "Наложи се да качваме на планината голяма част от техниката на ръка и пешком. Бадюк и Александра тренираха по върховете", разказва Щерянов. Той уточнява, че всяка от новелите завършва по своему добре. "Изход винаги има - достатъчно оптимистичен. Макар че не липсват и разочаровани. Но любовта е нещо хубаво - заслужава да живееш заради нея", коментира кинаджията, който е ученик на великите Владимир Мотил и Кшищоф Зануси. Оператор е Емил Топузов.

Перфектният китарист Христо Кирилов е уличният музикант, който свързва историите - разказът тече от негово име.
Премиерата у нас се очаква края на ноември. Проектът е финансиране от културното министерство на Русия и НФЦ. Неотдавна е спечелил висок рейтинг и награда на международния фестивал "Прозорец към Европа".

"В Русия правят между 200 и 300 филма на година - но максимум 30 от тях отиват в кината на голям екран. Според тамошните стандарти "Лабиринти на любовта" е с доста нисък бюджет, а нашите съвременни актьори не са познати на тяхната публика. Звезда е само Бадюк. Но се надявам, че ще го гледат - все пак всички възрасти и класи са подвластни на любовта", споделя Щерянов, чиято творба ще се завърти по руските екрани на 12 ноември. Между предишния му филм, "Стрелящи ангели", и този, той е режисирал тв предавания, реклами, сериали по централните канали. Между тях е кримипоредицата "Безшумен лов" за праймтайма на Ен Ти Ви - със стотина милиона зрители. Владо не крие, че винаги търси баланса между комерса и качеството. Скоро ще снима документален филм за Нешка Робева. Предишната му лента за прочутата дама не е излъчвана в България, но е номинирана за голяма награда на най-елитния фестивал за спортно кино, който се случва в Милано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай