Яна и „Mamma Mia!“ завладяват Цари Мали град

Софийската опера открива шеста сцена за летния сезон

Яна и „Mamma Mia!“ завладяват Цари Мали град | StandartNews.com

Класическият фестивал „Портал на два свята“ в  Цари Мали град - най-новата идея на режисьора Пламен Карталов, стартира на 29 август с  "Янините девет братя" от Любомир Пипков. Късноантичната крепост, разположена на хълма Свети Спас над село Белчин, на 15 километра от Самоков, се превръща в шестата сцена на Софийската опера и балет за летен сезон 2020, а самоковската гора, майсторине резбари, местните рудници и Рила точно отговарят на обстановката в  действието в „Янините девет братя“, което се развива през 1361 година. На 30 август от 19, 30 часа програмата продължава с „Кармен“ от Жорж Бизе.

На 3 септември почитателите на балета гледат „Зорба гъркът“ от Микис Теодоракис с хореографията на Лорка Масине. В рамките на първото издание на „Портал на два свята“ зрителите ще се насладят и на „Кармина Бурана“ по Карл Орф, като танците са поставени от Фреди Франдзути, шеф на трупата в Лече.

В три поредни вечери - 5, 6 и 7 септември – култовият мюзикъл „Mamma Mia!“ с песните на легендарните шведи от ABBA, създадени от  Бени Андерсон и Бьорн Улвеус, ще вдигне адреналина на меломаните. Либретото на Катрин Джонсън по идея на Джуди Креймър ни пренася на гръцки остров, където любовта, страстите и изненадващите ситуации ни въвличат в завладяваща романтична комедия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай