Четвъртък,

Възстановиха кръста на гроба на Стояна

От: Агенция Стандарт -
104
Възстановиха кръста на гроба на Стояна
A
A
A

Месинговият кръст на Христос, монтиран на паметника върху гроба на Стоянка Мутафова, вече е възстановен. Преди няколко дни стана ясно, че хулигани са осквернили надгробния паметник на голямата актриса. Дъщерята на Госпожа Стихийно бедствие - Муки и мениджърът на Мутафова - Евгени Боянов, веднага посетиха гроба, след като разбраха за случилото се.

"Кръстът е възстановен! Благодарности на Столична община, ОП "Гробищни паркове" и г-н Байчев!", написа днес във фейсбук Боянов.

Муки бе съсипана, след като разбра, че някой е откраднал кръста от гроба на майка й. "Много е вероятно да е някой човек, който е много беден и няма какво да яде. В такъв случай до някаква степен бих го приела. Но ако е вид отмъщение, то това говори за всякаква липса на вяра и морал. Истината е, че да посегнеш на гроб и на кръст е непростимо", изплака Муки. Откраднатият метален елемент никак не е евтин – себестойността му е около 500 лева.

Самата Муки сподели, че е изпитала голяма болка, като е научила за случката, защото все още не може да приеме, че майка й я няма. "Аз много тежко понасям смъртта на Стояна. Защото само нея имах в този живот. Много ми липсва, много. С мисълта за нея лягам, с мисълта за нея ставам. Всичко ми е тя. Само Евгени Боянов е до мен и ми помогна да мина през най-трудните ми моменти. Но колкото и време да минава, майка не се прежалва", със сълзи на очи споделя Грубешлиева.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички