Възстановиха кръста на гроба на Стояна

Откраднатият метален елемент никак не е евтин – себестойността му е около 500 лева

Възстановиха кръста на гроба на Стояна | StandartNews.com

Месинговият кръст на Христос, монтиран на паметника върху гроба на Стоянка Мутафова, вече е възстановен. Преди няколко дни стана ясно, че хулигани са осквернили надгробния паметник на голямата актриса. Дъщерята на Госпожа Стихийно бедствие - Муки и мениджърът на Мутафова - Евгени Боянов, веднага посетиха гроба, след като разбраха за случилото се.

"Кръстът е възстановен! Благодарности на Столична община, ОП "Гробищни паркове" и г-н Байчев!", написа днес във фейсбук Боянов.

Муки бе съсипана, след като разбра, че някой е откраднал кръста от гроба на майка й. "Много е вероятно да е някой човек, който е много беден и няма какво да яде. В такъв случай до някаква степен бих го приела. Но ако е вид отмъщение, то това говори за всякаква липса на вяра и морал. Истината е, че да посегнеш на гроб и на кръст е непростимо", изплака Муки. Откраднатият метален елемент никак не е евтин – себестойността му е около 500 лева.

Самата Муки сподели, че е изпитала голяма болка, като е научила за случката, защото все още не може да приеме, че майка й я няма. "Аз много тежко понасям смъртта на Стояна. Защото само нея имах в този живот. Много ми липсва, много. С мисълта за нея лягам, с мисълта за нея ставам. Всичко ми е тя. Само Евгени Боянов е до мен и ми помогна да мина през най-трудните ми моменти. Но колкото и време да минава, майка не се прежалва", със сълзи на очи споделя Грубешлиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай