Сряда,

Вежди откри изложба на колеги във Виена

От: Администратор -
835
Вежди откри изложба на колеги във Виена
A
A
A

Някои от най-добрите ни художници наредиха обща експозиция в "Дом Витгенщайн" във Виена. В залите на емблематичната сграда свои творби аранжираха Емил Стойчев, Николай Янакиев, Светлин Русев, Валентин Старчев, Любен Генов, Свилен Блажев, Захари Каменов, Крум Дамянов. Министърът на културата Вежди Рашидов откри изложбата в понеделник вечерта в компанията на някои от авторите. Сред вип гостите бяха президентът на Бундесрата Йозеф Салер, председателят на Общинския съвет за култура и наука на Виена Ернст Волер, посланикът ни в Австрия Елена Шекерлетова, ръководители на дипломатическите мисии в града, шефовете на културните ни институти в Европа, които бяха приветствани от професор Румяна Конева, управляваща "Дом Витгенщайн".

Експозицията показва "емоционална дълбочина, стилово разнообразие и висока пластическа култура", коментира академик Светлин Русев. Вежди Рашидов я оцени като уникална симбиоза между артисти, които са различни по своя рисунък, но са обединени от големия си талант.

Рашидов проведе среща с директорите на всички български културни институти. Основната тема беше подготовката за ротационното ни председателство на Европейския съюз през 2018 г.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички