Вдовицата на Робин Уилямс разкрива семейни тайни

Робин Уилямс се ожени за Сюзън Уилямс през 2011-а. Тя е третата му съпруга

Вдовицата на Робин Уилямс разкрива семейни тайни | StandartNews.com

Той разбираше, че губи разума си, споделя Сюзън в научно издание

Големият актьор не е знаел, че страда от деменция

Робин Уилямс е губел разума си и го е съзнавал. Това разкрива вдовицата му Сюзън Шнайдер в емоционално есе, което беше публикувано във вторник в научно издание. "Можете ли да си представите страданието, което е изпитвал, докато е усещал как неговото "аз" изчезва?", пише госпожа Уилямс под заглавие "Терористът в мозъка на моя съпруг". Носителят на "Оскар" се самоуби на 11 август 2014 г. на 63, без да знае, че страда от деменция с телца на Леви или LBD. Това е слабоизвестно мозъчно заболяване, което засяга над един милион американци. То уврежда мозъчните клетки с течение на времето, като води до загуба на памет, самозаблуди, халюцинации, симптоми на болестта на Паркинсон и други здравословни проблеми. Семейството на актьора разбира, че той е страдал от заболяването, едва след смъртта му.

Лекари анализират медицинското досие на актьора. "Реакцията на всички беше една и съща. Робин е имал една от най-тежките патологии на LBD, която са виждали в практиката си - и не е имало нищо, което някой би могъл да направи, за да му помогне," пише Сюзън.

Симптомите започнали през октомври 2013-а. "Страховете и тревожностите му стигнаха пика си до плащеща степен. Чудех се, без да го споделям с други - дали съпругът ми е хипохондрик", пише Сюзън. В следващите 10 месеца Робин Уилямс се бори с параноя, самозаблуди, безсъние и други проблеми. Той получава панически пристъп през април на 2014-а, когато е във Ванкувър за снимките на "Нощ в музея: Тайната на гробницата." Актьорът не може да помни репликите си.
"Тази загуба на памет и неспособност да контролира тревожността му го съсипваха. Никога няма да разбера истинските дълбини на неговото страдание, нито колко тежка е била борбата му. Но виждах най-смелия човек в света, играещ най-трудната роля в живота си."

Серията изследвания плюс ядрено-магнитен резонанс на мозъка не дават надежда. "Искам да рестартирам мозъка си", й казвал той. През май на 2014-а Робин Уилямс е диагностициран с болестта на Паркинсон. По-късно се проявяват още симптоми.

"Понякога той се оказваше замръзнал в някаква поза, неспособен да помръдне, и беше обезсърчен, когато излизаше от нея. Започваше да среща трудности с визуалната и пространствената си ориентация, не можеше да преценява разстояния и дълбочина. Загубата на базови мисловни функции само засилваше нарастващото му объркване", разкрива още съпругата.
В рамките на болестта си Робин Уилямс изживява над 40 симптома на LBD. Във втория уикенд на август през 2014-а бълнуванията на Робин Уилямс изглеждат по-слаби. В края на деня на 10 август на 2014-а той дори изглежда все едно започва да се подобрява. "Когато си лягахме, съпругът ми ми каза: "Лека нощ, любов моя", и изчака моя познат отговор, "Лека нощ, любов моя", разказва Сюзън. Актьорът умира на следващия ден. Асистентът му го открива в спалнята на дома му в Тибурон, Калифорния обесен с колан. "След смъртта му времето вече не се движи по същия начин за мен. Търсенето на причини и смисъл в случилото е въртене в кръг, който минава през всеки аспект на живота ми, включително и най-баналните неща", споделя още Сюзън Уилямс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай