Въртят 17 филма от „София Филм Фест" във Варна

Въртят 17 филма от „София Филм Фест" във Варна | StandartNews.com

Един от най-престижните кино форуми у нас - "София Филм Фест", започва тази вечер в 18 ч. във Фестивалния и конгресен център във Варна. Прожектирани ще бъдат два филма, посветени на 100 години от арменския геноцид. След официалното откриване ще има музикално парти с участието пънк рок групата Just a product. Входът ще е свободен, а партито ще е във фоайето пред билетна каса.

Тази година програмата включва 17 заглавия, сред които номинирани или наградени с престижни отличия като Оскар, Златен глобус, БАФТА, на Берлинале, във Венеция, Кан и др. Лентите могат да се видят единствено в рамките на форума. Селекция ново българско кино, анимация и специални гости са също част от изненадите, които организаторите са подготвили за киноманите в морската столица.

Община Варна отпуска 15 000 лева от фонд „Култура" за шестото издание на „София Филм Фест" 2015. Кинофорумът продължава до 19 март.

Билетите вече са достъпни на касите на ФКЦ с редовна цена от 6 лв. и 4 лв. за студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай