В 140 държави гледат "Под прикритие"

Сценарият на пети сезон на "Под прикритие" е унищожен, за да се запази тайната на сюжета до излъчването и на последния епизод

В 140 държави гледат "Под прикритие"  | StandartNews.com

За Япония приготвихме най-кървавия трейлър, за Арабския свят - без грам секс, разказа Севда Шишманова

Лошите ще бъдат заловени, обеща Димитър Митовски за финала на сериала, който стартира на 20 март

Хитовият български сериал "Под прикритие" е продаден на 184 територии в 140 държави на 3 континента, каза програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова в специалното директно предаване преди старта на петия сезон на поредицата. Тя разкри, че тайната в успеха на криминалната драма се крие в качеството на продукцията, прецизния маркетинг и дистрибуцията. Понякога екипът е преснимал напълно готови сцени, за да отговарят на международните изисквания. Международната версия за дистрибутора "Ню филмс интернешънъл" също се изпипва до последния детайл - след излъчването на всеки сезон у нас. Както дублажа. Този за Латинска Америка се е правел единствено в Маями, откъдето минават и всички холивудски проекти. Трейлърите също са специфични за всеки пазар. Севда Шишманова даде за пример този за Япония. "Той е най-кървавият, който сте гледали някога", сподели тя. Трейлърът за Арабския свят пък не трябвало да съдържа никакви сексуални сцени. Триумфът е гарантиран и заради универсалната история, която разказва "Под прикритие". "Сериалът присъства във филмовата ни индустрия без аналог", категорична е Шишманова. Вече има интерес към правата на сериала като формат.

Димитър Митовски пък разкри, че новият последен сезон запазва големия брой екшън сцени, но е и съсредоточен върху психологията на героите. Продуцентът режисьор сподели, че предстои щастлив финал - лошите ще бъдат заловени. "Решили сме да сложим край на тази история. Но много сериали са мислили същото и въпреки всичко са продължавали", по навик беше двузначен Митовски. И хвърли още една сензация - не е изключен вариант за пълнометражен филм "Под прикритие".

Виктор Божинов беше категоричен: Това е единствената продукция с пълна свобода на действие. Режисьорът разказа, че сериалът е пълен със сложни психологически и екшън сцени. За кадъра с падащия от моста "Витиня" бус имали право само на един опит. Убийството на Джаро също изпотило хората.

"Добрият резултат зависи до голяма степен от актьорите. Те са изключително добри. Въпреки че е последен сезон, продължават да горят за всяка сцена", убеден е Божинов. Консултантът Слави Ангелов сподели, че са ползвали сюжети от италианската, колумбийската и мексиканската мафия. Неслучайно звездата от Ботуша Матиас Браджа играе бос на ъндърграунда.

Владо Пенев качи 25 килограма заради Попов

Владимир Пенев се преобрази за петия сезон по настояване на сценаристите. Актьорът е качил 25 килограма, пуснал е дълга коса и брада. Това не е първата трансформация на Пенев. Подобна задача имаше и за филма "Дзифт", но след него бързо влезе във форма. "Сега се опитвам да се върна назад, но на моята възраст е по-трудно", каза актьорът. Той сподели, че набляга на тренировки във фитнеса и бързо ходене. Вечер пък се храни най-късно в 18 часа. Ако има представление в театъра, последното му ястие е в 16 часа. Набляга на храни с по-ниско съдържание на мазнини и свежите продукти.
Зрителите ще видят и друг герой, силно променен в последния сезон на сериала - Куката. Мариан Вълев се подложи на различни промени от началото на поредицата. Сега ще го видим с дълга брада. Той обясни, че образът му на малкия екран по никакъв начин не влияе на личността му. Вълев не скри, че преди време е искал да се откаже от ролята си, защото се е чувствал изчерпан. Това той обясни със склонността на творците да губят стимул и креативност, когато работят дълго върху един и същи проект. Актьорът обаче решил да не бъде егоист. Оценил сериала като "глътка свеж въздух в телевизионни ефир" и като най-близко до киното. "Благодаря на БНТ за силно обществената позиция - без лесно смилаеми продукти, а със стремеж към изкуство", заяви Куката.

Новите звезди приели веднага

Христо Петков влиза в "Под прикритие", за да изиграе Рони - новото момче за поръчки на Иво Антонов. Актьорът имаше епизодична роля в първия сезон, но сега се завръща още по-страшен. Петков без много-много да му мисли приел поканата - въпреки че му се наложило да догонва звездите от предишните сезони. Всички актьори се познавали и извън снимачната площадка. Работата с приятели била удоволствие. "Колкото и да бяха дълги снимачните дни, беше по-скоро приятно, отколкото натоварващо", категоричен е актьорът.

Димитър Баненкин пък играе бизнесмен с изрядно минало, който ще се опита да изпере парите на Иво Антонов. Той разказа, че късметът му в киното и телевизията е да получава отрицателни роли, а в театъра - положителни. "Много искам да чуя отзивите, но съм сигурен, че ще бъдат добри", казва Баненкин.

На Бойко Кръстанов също му се наложило да се поизпоти повече във фитнеса заради екшън сцените. В противен случай едва ли би ги изпълнил професионално. Още от първия епизод каскадите го затруднявали, но държи да направи сам това, което му е по силите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай