Вторник,

Цветанов присъства на сватбата на Бен Крос, похвали фестивала в Жеравна

От: Администратор -
A
A
A

„С всяка изминала година фестивалът става по-вълнуващ и зареждащ", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който днес присъства на сватбата на холивудския актьор Бен Крос и приятелката му Деана на фестивала на народната носия в Жеравна.

"Хубаво е, че има много млади хора, деца и дори бебета, които са облечени с български народни носиии. Това означава, че те започват да свикват с традициите ни, ставайки част от тяхното ежедневие и духовност. Всеки, дошъл тук, показва своето желанието да се върне 150 години назад и да усети атмосферата на нашите деди", коментира Цветанов.

„Днес имах удоволствието да усетя атмосферата и да бъда част от сватбатата на холивудския актьор Бен Крос и неговата дългогодишна приятелка от Русе - Деана. Тържеството се проведе по време на Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна. Младоженците се венчаха по стара българска традиция, бяха облечени в народни носии и спазиха всички български обичаи. Бракосъчетанието на новото семейство извърши кметът на Котел Коста Каранашев, който им пожела здраве и дълъг семеен живот", сподели по-късно Цветанов в профила си във Фейсбук.

"Радостен съм, че фестивалът в Жеравна става емблема на Котел и цяла България. С всяка „изминала година фестивалът става по-вълнуващ и зареждащ. Благодаря на Христо Димитров, ръководител на ансамбъл „Българе" и кмета на Котел Коста Каранашев, че ни дават възможност да се върнем със столетие назад и да се докоснем до бита на предците ни. Хубаво е, че има много млади хора, деца и дори бебета, които са облечени с български народни носиии. Това означава, че те свикват с традициите ни още от малки. Всеки, дошъл тук, показва своето желанието да се върне 150 години назад и да усети атмосферата на нашите деди", похвали се Цветанов.

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички